Образовање

Дипломирани Графичар-Примењена Графика

Дипломирао 4. марта 2004. године на Факултету Примењених Уметности, при Универзитету Уметности у Београду, одсек Примењена Графика.

Професионално искуство

Продукција, дирекција, потражња и уређивање фотографија

Дирекција и продукција креативне, рекламне, портретне, документарне, репортажне, едиторијалне, промотивне и каталошке фотографије; потражња, обрада и уређивање фотографије.

Продукција, дирекција, потражња и уређивање илустрација и графика

Дирекција и продукција креативне, рекламне, едиторијалне илустрације и графике; израда по нацрту или произвољно; потражња и уређивање.

Архива

Израда, уређивање, одржавање, надградња и развој архиве која се ослања на основно окружење оперативног система, DAM програме или на програме у оквиру Adobe legacy и CS пакета.

Штампа

Припрема за штампу визуелног материјала.

Графички дизајн и дизајн интернет презентација

Израда графичких решења и елемената за потребе издаваштва, штампе, рекламног, канцеларијског и промотивног материјала; израда графичких решења и елемената за потребе интернет презентација односно електронскиг издаваштва.

Историја запослења

2002-2006

Хонорарни послови у области графичког дизајна, дизајна интернет презентација, илустрације и графике, фотографије.

2006-2010

Трајно запослен на месту Уредника фотографије у српском издању магазина Playboy, под окриљем издавачке куће Attica Media SRB.

2010-данас

Трајно запослен на месту Уредника фотографије на више штампаних издања (Playboy, Fashion&Friends, „Kontakt“ Telenor, „Espresso“ Banca Intesa, „Trend“ Ušće).

Квалификације

 1. 11 година искуства у области фотографије, илустрације, графике, графичког дизајна.
 2. Стручан и вешт у дирекцији и продукцији креативне, едиторијалне, документарне, репортажне, рекламне, промотивне, каталошке и корпоративне фотографије; раду у фотографском студију и на терену; дигиталној обради фотографије.
 3. Стручан и вешт у дирекцији и продукцији креативне, едиторијалне и рекламне илустрације и графике.
 4. Искусан у одабиру и ангажману сарадника, преговарању и преузимању права, претраживању извора фотографија и креативног материјала, уређивању визуелног материјала, организовању и вођењу дигиталних архива визуелног материјала и штампе.
 5. Страствени фотограф, илустратор, сликар, графичар, цртач и дизајнер. Превасходно орјентисан ка фотографији и дигиталној обради и изради слике. Наклоњен уметности и дизајну, њиховој историји, будућности и техникама.
 6. Вредан, посвећен, поуздан, домишаљат, сналажљив и свестран индивидуалац и колега.

Компјутерска писменост

 1. Mac OS X
 2. Microsoft Windows XP, Vista, 8
 3. Adobe Legacy i CS графички пакети
 4. Microsoft Office
 5. Canon Utilities
 6. NUXEO Digital Asset Management